OMIKRON KFT.
2000 SZENTENDRE HAMVAS BÉLA U. 6.
HUNGARY
omi2000@hu.inter.net

Phone - Fax:
36 26 312-745
36 26 302 374

 

HACCP

 

HACCP minőségellenőrzés

Szövegdoboz: A mérce, mely működik

Szövegdoboz: Palm™ hőmérőszonda
és Thermapalm HACCP szoftver

 


 

 

Szövegdoboz:

 

 

Palm™ hőmérőszonda

Nagy pontosság - PDA-hoz tervezett

 

 

ü        Hőmérő alapszoftverrel szállítjuk

ü        Papírmentes ellenőrzési rendszer

A Thermopalm szoftverrel kombinált Palm hőmérőszonda egy rugalmas, erőteljes és egyszerűen alkalmazható új eszköz a hőmérséklet mérésére, a hőmérséklet és a kapcsolódó adatok – valós idő, dátum, 30 karakteres megjegyzés – mentésére/rögzítésére.

A Palm hőmérőszondát legalább Palm 3.5 OS alatt futó kézi számítógéppel (PDA) együtt történő használatra terveztük. Nincs szükség kiegészítő, külső modulokra. Egyszerűen dugja be a PDA-ba a Palm hőmérőszondát, máris készen áll a hőmérséklet mérésére és rögzítésére, ahol és amikor szükséges.

 

A Palm hőmérőszonda és a Thermapalm hőmérő szoftver komplett, biztonságos, a tenyérben hordozható megoldás a minőségellenőrzés, a folyamat-monitorozás és a hőmérsékletelemzés számára.

 

A nagy pontosságú, kézben tartható, rozsdamentes acélszonda (Ř3,3 x 130mm) hegye gyorsan reagáló, csökkentett, hegyes. Mindegyik szonda tartozéka egy 1 méter hosszú PVC vezeték és egy univerzális PALM (16 tűs) csatlakozó vagy egy Symbol csatlakozó. A Thermapalm hőmérő szoftver automatikusan felismeri a szondát, és ezt a szonda egyedi sorozatszámának és a kalibrálás dátumának megjelenítésével jelzi (lásd alább, 5. ábra).

A PTTP szonda egy NTC thermistor szenzort tartalmaz, és -20 – +100°C hőmérsékleti tartományban teszi lehetővé a hőmérséklet kijelzését, 1 vagy 0,1°C/°F felbontásban, ±0,4°C pontossággal.

Megjegyzés: a Palm hőmérőszonda nem igényel akkumulátort, mivel a szondát a kézben tartott PDA látja el árammal az univerzális soros porton keresztül.

 

Thermapalm hőmérő szoftver

Minden Palm hőmérőszonda el van látva a Thermapalm hőmérő alapszoftverrel, mely lehetővé teszi a hőmérséklet mérését és folyamatos megjelenítését, beleértve max/min és átlagos mért értékeket is. A szoftver megengedi maximum 20 hőmérséklet adat mentését/rögzítését egy 30 karakteres megjegyzés opció révén (lásd 4. ábra). Az adatoknak a Palmról való törléséhez a HotSync eljárást kell elvégezni: az adatokat PC-re kell feltölteni, ahol kielemezhetők vagy későbbi betekintésre eltárolhatók.

A Thermapalm hőmérő alapszoftvert úgy fejlesztettük ki, hogy a felhasználó eldönthesse, milyen információt jelenít meg a PDA képernyőjén. Kiválaszthatja, hogy a valós időt és dátumot, az összegzést (maximum, minimum és átlag) jeleníti-e meg, és hogy az operációs gomb a képernyő bal vagy jobb oldalán látszódjon-e. Választhat továbbá a °C vagy °F között, és az 1°C és a 0.1°C felbontás között (lásd 2. ábra). Beállíthatja a mintavételi rátát is (frissítési idő megjelenítése) 1-10 sec között, valamint a mintaolvasási módot: konstans, beszerzés, on/off vagy adatmentés üzemmódra.

Szövegdoboz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés: A Zire 71 Palm számítógép nem alaptartozék.

 

 

 

Megjegyzés: A Palm hőmérőszondákat és szoftvereket legalább Palm 3.5 OS alatt futó, újratölthető, Palm Zire 71, Tungsten T3 vagy hasonló, soros csatlakozóval ellátott Palm kézi számítógéppel (PDA) együtt történő használatra terveztük.

Szövegdoboz:

Rendelési kód

Leírás

Ftnettó/db

294-200

PTTP thermistor szonda Palm csatlakozó

 

294-210

PTTP thermistor szonda Symbol csatlakozó

 

A Thermapalm hőmérő alapszoftverrel együtt szállítjuk.

 


 

 

Szövegdoboz:

 

 

Thermapalm HACCP szoftveregyüttes

HACCP szoftver a Palm™ hőmérőszondához

 

Szövegdoboz:

 

 

A Thermapalm HACCP szoftveregyüttes egy PC alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó kiválassza/módosítsa a PDA-ján megjelenő információkat és feladatokat. Ezáltal a minőségmenedzserek és -ellenőrök strukturált, papírmentes HACCP ellenőrzőlista-rendszert hozzanak létre a beosztottaik részére. A feladat végrehajtási utasításait a menedzser igényeihez igazíthatják - maguk a menedzserek. A valósidejű dátumbélyegzés és a beépített PDA-funkciók biztosítják, hogy a feladatokat akkor kontrollálják és végezzék el, amikor elő van írva, nem hagyhatók pl. a nap végére, hogy „egyszerre" intézzék el. A PDA-ba beépített riasztási funkciók használatával a felhasználó figyelmeztethető a feladatok elvégzésére a nap specifikus időpontjaiban.

Rendszerkövetelmények

Hardver – újratölthető Palm™ kézi számítógép, legalább Palm OS 3.5 programmal, soros csatlakozóval és Palm hőmérőszondával.

Szofter – A Palm™ kézi számítógépre telepített Thermapalm HACCP szoftver és a gazda PC-re telepített  Thermapalm HACCP szoftver együttes.

 

Mit tesz lehetővé Önnek a Thermapalm HACCP szoftver alkalmazás?

Szövegdoboz:

 

 

Thermapalm HACCP szoftvertervező – ez az alkalmazás egy ikon-alapú tervező, mellyel részben testre szabható PSA oldalak hozhatók létre. Első megnyitásakor egy párbeszédablakban új cégnév és/vagy tár hozható létre vagy egy meglévő cégnév és/vagy tár módosítható vagy törölhető. Új tár létrehozásakor az egy meglévőre is alapozható, csökkentve az új tár létrehozásához szükséges műveletek számát, plusz így az egymásra hasonlító tárak a cég imázsát tükrözik. Új cégnév létrehozásakor a cég globális adatai, alapbeállítási értékek és egy 32 x 32 pixeles .bmp formátumú logó tárolható el. A logó meglévő képről másolható vagy a tervezőben létrehozható. Új tár létrehozásakor a cég alapadatok kiválaszthatók egy ellenőrző dobozból vagy az egyes tárakhoz egyedileg beállíthatók. Ha az új tárat egy meglévő tárra alapozzuk, egy legördülő lista választást tesz lehetővé.

Az ikonok a tervező építőkockái. Ezekkel hozhatók létre a maximum 3 szintű PDA oldalak, rajtuk az operátorok által elvégzendő feladatokkal. A tervezőablak két részre van osztva. A baloldali terület a készülő alkalmazás ágrajza. A jobboldali terület egy adott feladaton belüli paramétereket vagy az adott oldalon lévő feladatok listáját mutatja.

Szövegdoboz:

 

 

Új oldal hozzáadása – új oldalt hoz létre, mely az alkalmazási követelményeknek megfelelően elnevezhető.

Hőmérséklet rögzítése – a feladat az alkalmazási követelményeknek megfelelően elnevezhető. Alsó és felső mérési határok adhatók meg, valamint a feladathoz alkalmazandó módszer rövid leírása. Ha a cég beállításában riasztások vannak engedélyezve, riasztási napok és időpont választható ki. Megjegyzés: a felhasználó három kísérletet tehet a hőmérésre a határértékeken belül. Például, lásd 6. ábra.

Ellenőrzés rögzítése - a feladat az alkalmazási követelményeknek megfelelően elnevezhető. Az „Igen” vagy a „Nem” válaszra egyaránt aktiválhatók teendők. Három megjelenő válaszfüggő teendő rövid leírása megadható. Ha a cég beállításában riasztások vannak engedélyezve, riasztási napok és időpont választható ki. Például, lásd 7. ábra.

Hőmérés javítási teendőkkel - a feladat az alkalmazási követelményeknek megfelelően elnevezhető. Alsó és felső mérési határok adhatók meg. A feladathoz alkalmazandó módszer rövid leírása megadható. Összesen hat (három magas és három alacsony hőmérséklet) javítási teendő adható meg, melyek akkor jelennek meg, ha a mért hőmérséklet a beállított limitek felett vagy alatt van, mindegyik limithez három-három. Ha a cég beállításában riasztások vannak engedélyezve, riasztási napok és időpont választható ki. Megjegyzés: a felhasználó három kísérletet tehet a hőmérésre a határértékeken belül. Például, lásd 8. ábra.

Mérés javítási teendőkkel - a feladat az alkalmazási követelményeknek megfelelően elnevezhető. A feladathoz alkalmazandó módszer rövid leírása megadható, valamint alsó és felső mérési határok. A mértékegységek (liter, kg, méter, stb.) megadhatók. Összesen három rövid javítási teendő adható meg, melyek akkor jelennek meg, ha a mért hőmérséklet kívül esik a beállított limiteken. Ha a cég beállításában riasztások vannak engedélyezve, riasztási napok és időpont választható ki. Például, lásd 9. ábra.

Szövegdoboz:

 

 

       

 

Szövegdoboz:

 

 

Thermapalm HACCP szoftveregyüttes

HACCP szoftver a Palm™ hőmérőszondához

Szövegdoboz:

 

 

Szövegdoboz:

 

 

A kalibrálás ellenőrzése – az ellenőrzés két külön pontból áll, melyeknél a hőmérőszonda ellenőrizhető, például, lásd 10. ábra. A hőmérséklet leírások változtathatók, hogy megfeleljenek az alkalmazásnak. Megadató egy hőmérséklet-tartomány, mely azután automatikusan „elfogadva” ('accept') vagy „sikertelen” ('failed') kalibrációs eredményt jelez ki, például, lásd 11. ábra. E tartomány egy maximum ±10°C/°F ablakot biztosít a hőmérsékletnek. Az alkalmazandó módszer rövid leírása megadható. Ha a cég beállításában riasztások vannak engedélyezve, riasztási napok és időpont választható ki. Egy kalibrálási feladathoz egy 4 jegyű PIN szám osztható ki. Ez biztosítja, hogy e funkcióhoz csak az illetékes személy férhessen hozzá. A felhasználó mindegyik hőmérést háromszor kísérelheti meg a limiteken belül, csak azután kerül sor a hibajelentésre. Ha egyik vagy mindkét hőmérséklet-ellenőrzés meghiúsul, hibajelentés készül.

Szállítmány – a feladat a szállítandó áru neve szerint is megnevezhető, például lásd 12. ábra. Megadható a beszállító neve, csakúgy, mint a szállítólevél száma és a gépjármű rendszáma, és a feladathoz alkalmazandó módszer rövid leírása. Hőmérés kérhető, mely esetben megadhatók a mérés felső és alsó határértékei. Ellenőrző ablakok jelennek meg az „elfogadva” ('accept') vagy „elutasítva” ('rejected') státusz jelzésére. Például, lásd 13. ábra. Megjegyzés is megadható, így az elutasítás oka letárolható. A felhasználó három kísérletet tehet a hőmérésre a határértékeken belül.

Szövegdoboz:

 

Vonalkód-leolvasás – a vonalkód-leolvasóval (pl. Symbol SPT 1800) ellátott

 

PDA-val használva a Thermapalm HACCP szoft-veregyüttest, a felhasználó automatikusan beazonosíthat termékeket vagy berendezéseket. A vonalkód és szkenner alkalmazásával kiküszöbölhetők a felhasználó általi adatbevitel esetleges hibái, és a Palm hőmérőszondával kombináltan használva egy valóban papírmentes HACCP ellenőrző rendszer alakítható ki.

 

A kimenet-tervezővel a vezetők személyre szabott jelentéseket hozhatnak létre

Szövegdoboz:

 

A Thermapalm szoftveregyüttesben van egy kimenet-tervező, mely lehetővé teszi, hogy minden felhasználó létrehozzon egy személyre szabott kimeneti fájlt (pdf formátum). A kimenet-tervező ablak három területre oszlik. A baloldali terület a jelentés .pdf oldal képét mutatja. A jobb felső terület az alkalmazás ágrajza a PDA-n. A jobb alsó terület a jobb felső területen kiválasztott feladaton belüli paraméterek listáját mutatja. Az adott tételleírás ráhelyezése a jelentés oldalra: jobb-kattintás, a paraméter áthúzása, majd elengedése. A paraméternek megfelelő eredmény vagy érték elhelyezése: bal-kattintás, áthúzás, majd elengedés. A paraméterek jelentésben való eligazítását segíti a 'View' (Nézet) legördülő menüben található rácsháló. Az alapbeállított rácsosztás 5mm, de ez igény szerint módosítható a 'Set Grid Width' (rácsszélesség beállítása) menüponttal. A rácsháló 'Show Grid Lines' menüponttal kapcsolható be/ki, és a 'Snap To Grid'-del módosítható. A jelentéshez szöveg vagy kép adható: kattintson a megfelelő ikonra és gépelje be a szöveget vagy válasszon egy képet fájlból.

 

Emlékeztető alkalmazás

A Thermapalm HACCP szoftveregyüttesben van egy emlékeztető alkalmazás. Ez emlékezteti a PC felhasználóját, hogy egy PDA HotSync műveletet igényel egy előre beállított időpontban. Ha a PC-hez egynél több PDA tartozik, akkor a HotSync művelet megosztható, mindegyik PDA számára különböző időpont beállításával. A .pdf dokumentumok irattárazására szolgáló eszköz is van, mely heti, havi vagy éves mappákba irattáraz: kattintson az 'Options' és a 'Configure Archiving' menüpontokra.

A heti mappák 1-től 52-ig számozhatók, a haviak januártól decemberig nevezhetők el, az éves mappák az évszám szerint, pl. 2005. A heti és havi mappák automatikusan éves mappákba kerülnek. Az irattári hét hétfőtől vasárnapig tart. Irattárazásra az emlékeztető alkalmazás elindításakor kerül sor. A rendszeres automatikus irattárazáshoz ennek az alkalmazásnak állandóan futnia kell, a sys-tray-ben minimalizálva. Ehhez hozzon létre parancsikont az alkalmazáshoz: start menü, Programs, Startup mappa.

Megjegyzés: az alábbi rendelési kód egy felhasználós szoftverre vonatkozik. Több felhasználós szoftverrel kapcsolatban további részletekért kérjük, forduljon az ETI értékesítési irodájához.

 

         

 

Rendelési kód

Kódleírás

Szövegdoboz:

 

Ftnettó/db

 

294-250

Thermapalm HACCP szoftver

 

A fenti szoftver nem tartalmazza a hőmérőszondát.

 

 
A termékekről bővebben: www.hőmérők.hu
 
 


Tartozékok:

További prospektusok, termékek:


Képviselet:

Szakmai fórum:

Linkgyűjtemény:
A témakörhöz kapcsolódó ajánlott portálok

  •  

 

 

 
© Version 3.0 - Omikron Kft. All Rights Reserved. www.omikron-ltd.hu